fredag 5. april 2013

1. kveld på kurs for nybegynnere i birøkt


I går var vi over 30 personer samlet i kjelleren på Café Abel for å lære mer om bier, birøkting og Bybi.
Birøkter Svein Heggedal har drevet med bier i over 30 år, og fortalte om dronninger, droner, arbeidere, polinering, bikubens oppbygning, biedans og honning. Det ble mye informasjon på én kveld!

 Hva nå? 


Min første reaksjon etter første kurskveld var; herrejemini tør jeg begynne med dette?

Og ikke minst; hvordan skal jeg greie å overtale naboene mine om at det å ha en bikube i bakgården er helt ufarlig? 

Det som er klart, før jeg begynner med noe som helst annet, er i alle fall at det siste spørsmålet blir min første prioritet!

Prosjekt "Spør naboene om bie-tillatelse" starter nå.


3 kommentarer:

  1. Klart du tør, klart du kan! Og eg kryssar fingrane for at naboane er vennleg innstilte til prosjektet. Eg hadde ikkje hatt nokonting imot ein bikube eller to her i borettslaget, iallfall.

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du får ta med deg litt mjød når du skal snakke med naboene, slik at de ser hvilke bra ting som kan komme ut av en bikube.

      Slett