torsdag 19. mai 2016

Drastiske tiltak i bigården


Drastiske tiltak 


Under røktingen for to uker siden fant vi ut av vi hadde en veldig svak kube. Hva skal vi gjøre med det? 

Etter å rådført oss med en erfaren birøkter og vår gamle kurslærer Svein, fikk vi noe som viste seg å være et sjakktriks. 

Svein rådet oss til å gjøre følgende: For å hjelpe den svake litt på tur, kan dere bytte plass på kubene. Trekkebiene fra den sterke vil da fly inn i det som de tror er sin kube og gjøre den svake sterke, mens den sterke får færre trekkbier.

Ida tok ansvar og dro opp til kubene mens jeg var på fylleferie i Belgia. Hun skiftet plass på Trinity (den svake) og Leia (den sterke). 

Da vi røktet i går, viste det seg at det har fungert helt supert. Dronning Trinity legger nå egg på harde livet, og vi har allerede satt på en skattekasse. 

Operasjonen satte Leia-kuben et hakk tilbake, men der er yngelproduksjonen så sterk, at det satser vi på går bra. 

Den første sommerhonningen?

Barbarella-kuben er allerede godt i gang med å dra inn honning. Fortsetter det slik håper vi på at vi for første gang kan få høstet ren sommerhonning. 

I Rey-kuben, som vi var redd var dronningløse på grunn av manglende yngel, fant vi helt fersk yngel. det gjorde to birøktere veldig glade. 

De har mest sannsynlig hatt et stille dronningskifte. Det vil si at de små damene har laget seg en ny dronning. Da vi røktet sist hadde det vært så kaldt at hun nok ikke hadde fått vært ute og parret seg. Nå er hun ikke jomfru lengre, og er i gang med å bygge opp kuben sin. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar