torsdag 5. mai 2016

Sesongen 2016 er i gang

Sesongen 2016 er i gang


Det har vært en hard og kald april for byens bier. De har slitt med å finne nok mat, og har ikke vært så mye ute på tur. Vi har måttet fore dem med ekstra sukkerlake, og i to av kubene er pakkveggene (isolasjonen) fortsatt på plass etter vinteren. 

Men alt er ikke helsvart. 2 av kubene - Leia og Barbarella - er veldig sterke. Godt og tykt yngelleie og full fres. Dette liker vi! Allerede neste uke regner vi med at tiden er inne for å sette på skattekasser på disse to. 

Yngelleiet i Leia-kuben er stort og fint. Masse bier og god aktivitet. Det lyde du ser øverst er droneceller.

Svake kuber etter vinteren 

To av kubene sliter mer etter vinteren. Her er det få bier, og vi lurer på om Rey-dronningen er død. Her var det lite fersk yngel, men vi satte ned en tavle med åpent yngel fra Barbarella-kuben, og satser på at de lager ny dronning - hvis de ikke allerede har gjort det, men at det har vært så kaldt at hun ikke har fått parret seg. Vi avventer situasjonen i spenning!

Det er også skrint med bier i Trinity-kuben. Her er det ferskt yngel, så de har dronning, men de sliter tydeligvis med å komme igang etter vinteren. Vi gjør ikke noe panisk ennå, men håper på fint vær fremover slik at de får bygd seg opp. 

Her ser dere hvor svak Trinity-kuben er. Vi håper den greier å bygge seg opp. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar