torsdag 25. juni 2015

Driving Miss Queen Bee

Vi ønsker velkommen til Leia, Trinity og Barbarella 


Det er blitt dårlig med blogging, men vi har ikke ligget på latsiden. Denne sesongen har mildt sagt vært hektisk, frustrerende og stressende. 

Før helgen fikk vi bekreftet det vi hadde mistanke om. Våre to rødmerkede dronninger - Astrid og Ragnhild - er borte. Hva som har skjedd vet vi ikke. 

Dronningjakt

Vi fikk det med andre ord travelt med å forsøke å finne to nye ferdigparrede dronninger. Etter en ringerunde, fikk vi tilslutt napp hos Tore ved Sarpsborg som hadde to krainerdronninger til oss. 

I dag gikk vi gjennom de to opprinnelige kubene våre, og trakk et stort, lettelsens sukk da vi fant ferskt yngel i den ene kuben. Og jammen fikk vi øye på dronningen selv også! Vi døpte henne Leia.

Så kastet vi oss inn i bilen, og turen gikk til Østfold Bibruk hvor Tore ventet på oss med to blåmerkede dronninger.  

To dronningbur i en hånd
Vi tok med oss våre to, små bur med dronninger og hennes følge. Inn i bilen, og alt gikk strålende helt til vi sto bom fast på E6 på grunn av kjedekollisjon med tre trailere. Ja, ja, men hjem kom vi da til slutt. 

Vel hjemme, var det klart for den første operasjonen: Å kvitte seg med følgebiene. 
Da Ida begynte å slippe ut bier inne i stuen vår, rømte Lars! 
De bør ikke settes ned i en ny kube for da kan det hvis lett bli krig. De vil beskytte den nye dronningen mot de andre biene, og det er ikke bra. Vi håper mer på applaus og jubel fra de andre biene, som nå endelig får ny dronning. 
Slik ser altså et dronningbur ut.

Så gikk turen opp til kubene, og det var klart for andre del av operasjonen: Putte dronningen i biburet opp i kuben. 

Lukk øynene, kryss fingrene og håp på det beste! 

Vi er usikre på om vi kan slå de to avleggerkubene sammen med engang, eller om vi bør vente. Vi valgte å vente noen dager, slik at den ene kuben kan venne seg til ny dronning. I løpet av en 3-4 dager, setter vi den andre kuben på toppen med aviser i mellom - slik at de kan bruke litt tid på å bli kjent med hverandre før de til slutt - forhåpentlig - blir en kube. 

Klar for drop-off!
Vi håper inderlig at den intense summingen var et eneste stort jubelbrus!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar